Spaghetti al tartufo

I love Italy blog pro Gran Moravia

© I love Italy

SUROVINY

– čerstvé hřiby, v případě nouze houbový masox (cca půlka, maximálně 3/4 jedné kostky) – nepřehánět, protože jinak bude všechno příliš slané a riskujete, že zkazíte celý recept
troška tvrdého sýra Gran Moravia (na lehký posyp na konec – příliš sýra přebije chuť lanýže)

Těstoviny s lanýži (nezaměňovat za lanýžovou omáčku, která obsahuje většinou 1 – 3% lanýže, zbytek jsou hřiby, olivy a olivový olej). K lanýžům se perfektně hodí čerstvé hřiby, jak je tomu v případě tohoto receptu. Recept pro 2 osoby.


Příprava:

Zapněte plotnu a nechte vařit vodu na těstoviny (osolte jí). Na pánev nalijte olivový olej a dejte smažit na mírném ohni jeden stroužek česneku, dokud nezezlátne. Mezitím nastrouhejte 3/4 lanýže na velmi drobné kousky (nechte si stranou větší kousek, který potom na konci nastrouháte syrový na talíř). Zezlátlý česnek z pánve vyndejte. Na mírném ohni začněte v pánvi s olejem smažit nastrouhaný lanýž a rozdrobený houbový masox a vše za stálého míchání smažte max. 1 minutu, poté oheň vypněte. Mezitím dovařte těstoviny „al dente“. Na konec smíchejte těstoviny v pánvi s lanýžovou směsí. Na každou porci nastrouhejte čerstvý lanýž, který jste si nechali stranou. Podávejte velmi lehce posypané sýrem a s bílým vínem.

První chody

Těstoviny

5 Minut Příprava

15 Minut Vaření

Nízká Obtížnost